OCULUS RIFT

De Oculus Rift is de bekendste virtual reality bril van het moment. De bril is vooral geschikt voor een zogenaamde seated vr experience. Hierbij blijft de gebruiker op een stoel voor de sensoren zitten. Rondlopen is mogelijk maar werkt nog niet optimaal, hiervoor is de HTC Vive geschikter.

Mogelijkheden

De Oculus Rift kunt u huren voor diverse doeleinden; zowel zakelijk als vermakelijk. Wij denken graag met u mee over een geschikte invulling qua content.

Entertainment

De Oculus beschikt over een grote bibliotheek met veel experiences en games. Deze variëren in intensiteit en interactieniveaus. Veel ervaringen vergen geen geen actie en zijn geschikt voor elke doelgroep.

Met de touch-controllers, de bewegingsgevoelige controllers is het mogelijk om te interacteren in bijvoorbeeld een schietspel.

Zakelijke VR applicaties

In de database van Oculus zijn weinig zakelijke applicaties beschikbaar omdat deze zich richt op consumenten. Zakelijke vr applicaties worden vaak ook voor intern gebruik ontwikkeld.

Wij beschikken zelf over uiteenlopende virtual reality applicaties die getoond kunnen worden. Denk hierbij aan het besturen van een graafmachine of het in elkaar zetten van een pomp of ander technisch object.

Voor en nadelen

Zoals alle vr brillen kent de Oculus Rift voor- en nadelen die hem (on)geschikt maken voor locatie, doel en doelgroep.

Voordelen

  • Lensechte ervaring en bewegingsvrijheid in prachtige omgevingen
  • Uitstekende games en ervaringen voor elke doelgroep beschikbaar
  • Mogelijkheid om te interacteren met de innovatieve touh controllers

Nadelen

  • Geen volledige bewegingsvrijheid, rondlopen is niet mogelijk
  • Een zware computer is noodzakelijk om de applicaties te draaien
  • Begeleiding is gewenst vanwege de technische complexiteit van de installatie

Support & training

Wij beschikken over getrainde eventmedewerkers die u kunnen helpen bij de inzet van de Oculus Rift. Zij hebben ervaring met de apparatuur en kunnen vragen van aanwezigen eenvoudig beantwoorden.

De kosten zijn 35 euro per uur, bovenop de huurprijs van de hardware. Indien gewenst kunnen wij ook enkel de apparatuur installeren bij het event een een korte training geven aan aanwezigen.

Verhuurkosten & levering

Kosten zijn afhankelijk van het aantal sets, de huurperiode, levering en mate van ondersteuning. Neem contact op voor meer informatie.

Wij kunnen de apparatuur afleveren op locatie en gereed voor gebruik maken. Indien gewenst kunt u de apparatuur in Utrecht ophalen. Wij verzenden niet met de post vanwege de kwetsbaarheid van de apparatuur.

Platform PC
Resolutie 2160×1200
Refresh rate 90Hz
Gezichtsveld 110 graden
Functie Accelerometer, Gyroscoop, Koptelefoon en Magnetometer
Aansluiting VR-bril HDMI, USB2.0 en 3x USB3.0
Meegeleverde Afstandsbediening, Controllers en Kabels
Kleur Zwart
Sensoren 360 graden positonele tracking, Externe IR camera tracking
Headset Geinteregeerde audio headset
Microfoon Geinteregeerde microfoon

Ontdek de potentie van de nieuwe realiteit

U bent van harte welkom op ons kantoor in Utrecht.