Huur nu de Oculus Rift bij de Expert.


De Oculus Rift is een high end virtual reality bril geschikt voor spectaculaire virtual reality ervaringen.
U kunt de complete set huren inclusief alle hardware, content en eventuele levering en support op locatie.

De Oculus Rift


Voordelen


Zoals alle VR brillen kent de Oculus Rift voor- en nadelen die hem (on)geschikt maken voor een bepaalde locatie, doel en doelgroep.

Levensechte ervaringen en bewegingsvrijheid

De Rift is in staat realistische omgevingen en ervaringen weer te geven. Dankzij de koppeling met een zware computer kan hij de meeste complexe scenario’s tonen. Door de bijgeleverde sensor kun je volledig vrij bewegen, wat zorgt voor een unieke ervaring.

Zakelijke én vermakelijke content

Standaard beschikt de Oculus Rift over tientallen ervaringen die geschikt zijn voor uiteenlopende doelgroepen. Van eenvoudige games tot aan complexe puzzels. Voor elke doelgroep is er ruime keuze. Onze eigen content is tevens interessant om de zakelijke mogelijkheden van de Rift te leren kennen.

Interactie

De Rift wordt geleverd met innovatieve touch controllers, waarmee gebruikers met de omgeving kunnen interacteren. Een unieke belevenis die diepgang toevoegt en gebruikers voor lange tijd kan boeien.

Nadelen


De Oculus Rift huren is ideaal voor complexe en interactieve ervaringen, maar dit zorgt ook voor enkele beperkingen.

Vooral geschikt voor zittende ervaringen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de HTC Vive, is de Rift voornamelijk geschikt voor zogenaamde ‘seated’ experiences. Hierbij zit de gebruiker op een stoel voor de sensoren. Rondlopen is beperkt mogelijk, maar je bent wel vrij om te staan, zitten en rond te draaien.

Zware computer en veel randapparatuur

Om de omgevingen realistisch weer te geven heeft de Rift veel rekenkracht nodig. Deze bevindt zich in de meegeleverde computer die van stroom, kabels, monitoren, muis en toestenbord voorzien moet worden. De Oculus Rift huren is dus aan te raden wanneer je beschikt over voldoende ruimte.

Begeleiding noodzakelijk

In tegenstellingen tot mobiele VR brillen, zoals de Samsung Gear VR, is de Oculus Rift niet mobiel en vergt installatie en het opereren enige technische kennis. Onze experts helpen u echter graag bij de installatie, uitleg of het begeleiden gedurende het gehele event.

Content


Games

Standaard beschikt de Oculus Rift over tientallen, zo niet honderden, verschillende games. Van zeer eenvoudige tot meer complexe, voor de technische onderlegde, doelgroep. Wanneer u de Rift huurt helpen wij graag bij het selecteren van passende content.

Zakelijke applicaties.

Naast de content van de Oculus zelf, ontwikkelen wij VR applicaties die geschikt zijn voor de zakelijke doelgroep. Als u uw doelgroep graag wilt laten kennismaken met de verschillende mogelijkheden, dan is er voldoende content beschikbaar. Wij denken graag met u mee voor een passende invulling.

360º video

U kunt uitstekend 360º video’s weergeven met de Rift, maar daarvoor is het apparaat wellicht wat te krachtig. Wilt u simpele video’s tonen, dan kunt u wellicht beter kiezen voor de Samsung Gear VR of een andere mobiele VR bril.

OCULUS RIFT VR HUREN


Oculus rift

De Oculus Rift is de bekendste virtual reality bril van het moment. De bril is vooral geschikt voor een zogenaamde seated vr experience. Hierbij blijft de gebruiker op een stoel voor de sensoren zitten. Rondlopen is mogelijk maar werkt nog niet optimaal, hiervoor is de HTC Vive geschikter.

Entertainment

De Oculus beschikt over een grote bibliotheek met veel experiences en games. Deze variëren in intensiteit en interactieniveaus. Veel ervaringen vergen geen geen actie en zijn geschikt voor elke doelgroep.

Met de touch-controllers, de bewegingsgevoelige controllers is het mogelijk om te interacteren in bijvoorbeeld een schietspel.

Zakelijke VR applicaties

In de database van Oculus zijn weinig zakelijke applicaties beschikbaar omdat deze zich richt op consumenten. Zakelijke vr applicaties worden vaak ook voor intern gebruik ontwikkeld.

Wij beschikken zelf over uiteenlopende virtual reality applicaties die getoond kunnen worden. Denk hierbij aan het besturen van een graafmachine of het in elkaar zetten van een pomp of ander technisch object.

Voor en nadelen

Zoals alle vr brillen kent de Oculus Rift voor- en nadelen die hem (on)geschikt maken voor locatie, doel en doelgroep.

Voordelen

Lensechte ervaring en bewegingsvrijheid in prachtige omgevingen

Uitstekende games en ervaringen voor elke doelgroep beschikbaar

Mogelijkheid om te interacteren met de innovatieve touh controllers

Nadelen

Geen volledige bewegingsvrijheid, rondlopen is niet mogelijk

Een zware computer is noodzakelijk om de applicaties te draaien

Begeleiding is gewenst vanwege de technische complexiteit van de installatie

Oculus Rift huren

Lang geleden werd door de Mayaanse bevolking voorspeld dat in 2012 de wereld compleet zou transformeren. We dachten dat de wereld zou vergaan, het bleek toch wat anders te lopen. Wellicht hadden ze Oculus VR voorspeld, de VR headset die van Virtual Reality een miljarden industrie wist te maken. Je kunt nu een Oculus Rift huren, en in een virtuele wereld stappen die niemand had kunnen voorspellen. Waarom is de Rift zo bijzonder, en waarom zou je een Oculus Rift huren in plaats van kopen?

Oculus VR, het grote Kickstarter succes

Palmer Luckey was al jaren bezig met het solderen van VR headsets op basis van diverse elektronica componenten. Hij zag een markt, maar de industrie werkte niet mee. Hij besloot zijn idee voor te leggen aan de Crowdfunding gemeenschap en wist zo tot één van de grootste successen op Kickstarter uit te groeien. Met de Oculus VR headset werd het concept van Virtual Reality nieuw leven ingeblazen, de consument sprak duidelijk uit dat er een vraag bestond. Er werden de jaren daaropvolgend enkele prototypes ontwikkeld en in 2016 werd de Oculus Rift voor het grote publiek gelanceerd. Toen was Oculus BV al opgekocht door Facebook, volgens directeur Mark Zuckerberg is deze headset een voorproefje van de toekomst.

Waarom een Oculus Rift huren?

Met alle voordelen van de Oculus Rift is er ook een behoorlijk nadeel; de prijs. Hoewel de prijs van de Oculus Rift al flink gedaald is blijft het een dure PC accessoire. Je hebt er overigens ook een krachtige PC voor nodig, de optelsom van componenten maakt het een dure grap voor consumenten, en een gok voor professionals. Daar komt nog bij dat het systeem met kabels, randapparatuur en gaming PC niet door iedereen binnen vijf minuten op te zetten is. Een Oculus Rift huren bespaart je niet alleen de kosten, maar ook veel frustratie van het systeem configureren. Dit zijn enkele populaire toepassingen voor de Rift:

Educatie: Voor trainingen vanaf de middelbare school tot aan trainingen binnen bedrijven voor het personeel is de Rift zeer geschikt. Met of zonder eigen applicaties.

Marketing: Een beursstand waar een Oculus Rift VR headset wordt gebruikt zal geen rustig moment meemaken. Door Virtual Reality in te zetten als marketing instrument zul je succes boeken.

Entertainment: Laten we er geen doekjes om winden; de Oculus Rift is een uitstekend product voor computerspellen, de headset draait al op een zware gaming PC. Een dagje spelen met de Rift is een bijzondere ervaring, voor een groep vrienden, tijdens een zakelijk evenement en bij personeelsuitjes.

Design: Heb je ooit getekend in 3D? Met de Oculus Rift in combinatie met de Touch controllers en de Quill app kun je de mooiste creaties maken. Ontdek de creatieve kant van VR design.

De hardware

Laten we de hardware eens wat nader bekijken:

Oculus Rift Headset: Hoewel de headset centraal staat is het in feite een PC accessoire die aangesloten wordt op een computer. Bij een Oculus Rift huren zul je doorgaans ook een PC of gaming laptop erbij moeten huren om optimaal gebruikt te maken van deze headset. Volgens officiële specificaties is de Rift geschikt voor personen van 13 jaar en ouder, het beeld wordt in stereoscopisch 3D weergegeven.

Oculus Rift Trackers: Oorspronkelijk was de Rift bedoeld voor stationaire ervaringen, bijvoorbeeld vanuit een draaiende bureaustoel. Door de populariteit van de HTC Vive headset met Lighthouse tracking heeft Oculus een inhaalslag moeten maken met hun eigen trackers. Nu heb je volledige bewegingsvrijheid tijdens het gebruik van de Rift headset.

Oculus Touch controllers: In het begin moest je de virtuele wereld met een Xbox controller besturen, dat was niet ideaal. De Touch controllers laten je in de 3D ruimte navigeren en objecten manipuleren wat een bijzonder gevoel geeft. Het design van de Touch controllers wordt nu ook door concurrenten toegepast, het bleek een zeer goed ontwerp voor VR controllers te zijn.

Bovenstaande informatie geeft ook weer aan dat een Oculus Rift huren voor veel mensen interessanter is op dit moment dan een Oculus Rift kopen. De technologie ontwikkelt zich razendsnel, en je wilt niet een aankoop maken die binnenkort alweer verouderd is.

Toepassingen op de Rift

We kunnen niet alle apps opnoemen op deze pagina, we lichten er enkele bijzondere toepassingen uit. Met een Oculus Rift huren kun je ook aangeven naar welk soort applicaties je op zoek bent, zeker als je overweegt later een VR systeem te kopen.

Facebook Spaces

Oculus is nu eigendom van Facebook, het is daarom logisch dat het bekende sociale netwerk nauw verweven is met de Oculus ervaring. Spaces is een Social VR applicatie met als bijzondere toevoeging dat mensen met een Oculus Rift headset kunnen communiceren met andere gebruikers die bijvoorbeeld op een laptop of tablet werken.

360 Video

Ongeveer een derde van de tijd die besteed wordt in VR bestaat uit video kijken, Facebook heeft een robuuste 360 graden video app met gratis video van over de hele wereld.

Oculus Quill

Dit tekenpakket in drie dimensies is een bijzondere ervaring voor elke artiest, en zal zeker jouw creatieve impulsen prikkelen. Er zijn al vele kunstwerken gemaakt in Quill, en zelfs complete animaties.

Virtuele desktop

Transformeer een VR headset tot een virtuele desktop waarmee een monitor overbodig wordt. Ga online, bezoek websites of verricht andere zaken, de Oculus software werkt op basis van een Windows PC.

Spellen

En dan zijn er nog de spellen, Oculus is goed in het binnenslepen van exclusieve titels als Lucky’s Tail en Robo Recall, daarnaast kun je ook op Steam jouw favoriete VR titels opzoeken.

Je ziet het, reden genoeg om een Oculus Rift te huren!

Oculus Rift virtual reality bril huren


De evolutie van Virtual Reality reikt ver terug, en is een pad geweest van kleine successen en grote mislukkingen. Na de Virtual Boy van Nintendo heeft geen enkel groot merk meer een serieuze poging gedaan om VR nieuw leven in te blazen. En toen kwam Palmer Luckey met een Kickstarter campagne voor Oculus VR, een Virtual Reality headset voor en door VR nerds zoals hij er zelf eentje was. Hij had niet kunnen voorspellen welke impact de Oculus Rift zou maken…

Oculus VR

Palmer Luckey had een gezonde obsessie voor alles wat met Virtual Reality te maken heeft. VR brillen kopen was een hobby, hij wist een ruime collectie van obscure VR headsets bij elkaar te verzamelen. En die werden niet zomaar in de kast bewaard, hij haalde ze uit elkaar en bedacht het concept voor een VR bril die wél zou werken. John Carmack, een levende legende die verantwoordelijk is voor games als Quake, Doom en Wolfenstein 3D, was erg enthousiast over Virtual Reality en de plannen van Palmer. Een enorm succesvolle Kickstarter campagne liet duidelijk zien dat er ook vanuit de markt interesse bestond voor “echte” VR. En zo ontstond de Oculus Rift headset.

Facebook en Virtual Reality

Een Oculus Rift kopen was in beginsel voorbehouden aan beta testers en backers van de crowdfunding campagne. Eén enthousiaste fan was Mark Zuckerberg, de directeur van Facebook. Na de overname van Oculus VR door Mark Zuckerberg kwam de ontwikkeling in een stroomversnelling, niet in de laatste plaats door de miljarden aan investeringen die Facebook heeft gemaakt. In 2016 was het een feit; iedereen kon de Oculus Rift kopen en kennismaken met Virtual Reality zoals het hoort.

Oculus Rift kopen

Zoals het hoort? Nou ja, niet helemaal. De Oculus Rift kopen was slechts het begin, je had ook nog tracking modules nodig, een stevige gaming PC en er was nog weinig software beschikbaar. Daarnaast was de Rift vooral gemaakt voor zittende ervaringen, toch wel een beperking. Dit werd later overigens netjes opgelost, met betere tracking, Oculus Touch controllers en VR apps zoals Quill, een 3D tekenpakket. Met een aantal exclusieve games van grote ontwikkelaars wist Facebook de bibliotheek aan content verder uit te breiden, al was niet iedereen daar zo enthousiast over. Met name de gebruikers van de concurrerende headset; de HTC Vive.

Oculus Rift huren

Hoewel de “early adopters” enthousiast waren over dit nieuwe hoofdstuk in Virtual Reality, bleek het grote publiek nog niet klaar voor de nieuwe VR trend. De kosten lagen te hoog, de technologie was te ingewikkeld en de content te beperkt. Met name VR voor zakelijke toepassingen bleek een succes, maar zelf een compleet Oculus Rift set kopen was niet voor iedereen haalbaar. Een Oculus Rift huren is dan een oplossing, je kunt een “turn-key” set huren voor bijvoorbeeld een presentatie, team-building of research. In combinatie met professionele ondersteuning wordt het gebruik van VR een stuk interessanter.

HTC Vive, alternatief voor de Rift

Naast een Oculus Rift huren of kopen, zou je ook kunnen kijken naar de HTC Vive. Voor de meeste gebruikers zijn deze twee systemen gelijkwaardig, met dezelfde functionaliteit. Zowel de Rift als de Vive hebben een aantal exclusieve titels, maar de hardware en software lijken veel op elkaar. Als set is de Oculus Rift wat goedkoper, maar de prijzenoorlog wordt door alle VR fabrikanten gevoerd. Je kunt ook een HTC Vive set huren, het platform werkt op basis van Steam door Valve. Met name in China is HTC een grote speler op het gebied van Virtual Reality. Sinds HTC de smartphone divisie heeft verkocht aan Google, kunnen ze de aandacht volledig richten op het uitbreiden van de Virtual Reality tak.

Samsung Gear VR, nog een alternatief voor de Rift

In tegenstelling tot HTC, wat is echte concurrent is van Facebook, werkt Samsung samen met het team van de Rift. En dan met name op het gebied van Oculus Home, een platform dat het mogelijk maakt alle spellen en andere soorten content te bekijken in Virtual Reality. De Gear VR is een mobiele oplossing, je hebt een recent Samsung Galaxy toestel nodig, je hebt niet de bewegingsvrijheid die een Rift biedt. De prijs ligt wel een stuk lager, en deze draadloze oplossing maakt de Gear VR ideaal voor demonstraties en presentaties. Het is bijvoorbeeld mogelijk tientallen Samsung Gear VR brillen te huren en een zaal vol bezoekers simultaan naar dezelfde VR video te laten kijken. De Gear VR is niet zozeer een alternatief voor de Oculus Rift als een aanvulling in het spectrum van VR oplossingen.

Heeft u ook een uitdaging voor ons 360º videoteam?

NEEM CONTACT OP!

Support & training

Onze experts helpen graag bij een probleemloos verloop van de verhuurperiode. Of u de Rift nou voor langere periode wilt huren of voor een event. Onze experts leveren, installeren en trainen op elke gewenste locatie. Ook tijdens uw event staan wij klaar voor ondersteuning.

Verhuurkosten & levering

De verhuurkosten van de Rift zijn 225 euro per dag. Hiervoor krijgt u een complete set geleverd met alle nodige randapparatuur en een selectie aan content.  Levering gaat middels een medewerker of per koerier. Indien gewenst kunt u de Rift ook ophalen voor huur bij ons kantoor in Utrecht.

Zakelijke VR applicaties

De meeste content is gericht op de consument. Wij ontwikkelen zelf ook VR applicaties voor bedrijven, die u kunt tonen tijdens uw event. Deze lopen uiteen van bouw tot techniek en van marketing tot simulatie. Vraag onze experts naar de mogelijkheden.

Voorbeelden van onze volledig verzorgde events.


KPN Digital Dutch

Meer dan 250 beslissingsmakers uit het bedrijfsleven werden gelijktijdig ondergedompeld in een unieke VR experience.

Bekijk KPN Case

Rijkswaterstaat

VR Experience LEF

Gedurende een tweedaags event maakten overheidsinstanties kennis met de nieuwste VR & AR ontwikkelingen.

Bekijk LEF Case

PwC

Wij organiseerden de afgelopen jaren meerdere events bij PwC, waar bezoekers op zakelijke én vermakelijke wijze kennismaakten met VR & AR.

Bekijk PWC Case

Ons team


Deze experts staan voor jou klaar. Zij hebben alles in huis voor een indrukwekkend eindresultaat.

Nu de Oculus Rift huren?

NEEM CONTACT OP!