De HTC Vive is onze favoriete vr bril. Het zogenaamde room scale vr stelt de gebruiker in staat om rond te lopen, bukken en springen. De geavanceerde controllers dienen om te interacteren met de virtuele wereld en maken de experience compleet.

De HTC Vive beschikt over een grote bibliotheek van virtual reality games en ervaringen. Deze variëren van eenvoudig actiespellen tot aan complexe puzzel spellen. Voor elke doelgroep en event is er een geschikte experience.

Naast entertainment kunnen wij ook door ons zelf ontwikkelde zakelijke VR applicaties aanbieden. Zo krijgen aanwezigen een fantastisch beeld van de zakelijke potentie.

Voor en nadelen

De bewegingsvrijheid, het realisme en de controllers zijn de belangrijkste voordelen van de HTC Vive.  De set-up neemt helaas wel meer ruimte in beslag dan andere vr brillen.

Voordelen

Volledig bewegingsvrijheid

De HTC Vive biedt de mogelijkheid om vrij door de ruimte te lopen. Specialiseren sensoren zorgen dat de bewegingen van de gebruiker nauwkeurig worden weergegeven. Lopen, bukken en zelfs springen; het is allemaal mogelijk

Interactie

Dankzij de controllers kunnen spelers op diverse wijze interacteren met de virtuele wereld. Denk aan pijl en boogschieten, tennissen of het oplossen van puzzels.

Nadelen

Grote oppervlakte

In tegenstelling tot de Oculus Rift en Samsung Gear VR heeft de Vive meer ruimte nodig. Zeker 4 bij 4 meter voor een goede ervaring. Dit maakt het minder geschikt voor events waar beperkte ruimte is.

Veel rekenkracht nodig

De Vive vraagt om veel power waardoor een high end computer een must is. Dit maakt de set-up kostbaarder en minder mobiel.

Afleveren of ophalen

De onderdelen zijn relatief eenvoudig te vervoeren en passen eenvoudig in de auto. Wij adviseren om de Vive te laten afleveren en installeren. Installatie vergt enige technische kennis en ervaring voor een goede ervaring. Indien gewenst kunt u de set-up in Utrecht ophalen.

Begeleiding, support & training

Onze getrainde event medewerkers kunnen u tijdens de huurperiode op locatie assisteren. U kunt ook kiezen om enkel installatie en instructie door ons te laten verzorgen. Vanwege de technische complexiteit raden wij training aan.

HTC Vive huren: Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de huurperiode, levering wensen en of begeleiding noodzakelijk is. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Ontdek de potentie van de nieuwe realiteit

U bent van harte welkom op ons kantoor in Utrecht.