VR BRILLEN

Wij maken onderscheid tussen ‘standaard’ en ‘vaste’ en mobiele brillen. Vaste brillen zijn bekabeld en maken gebruik van een extern apparaat als processor. Vaste vr brillen beschikken vaan over een ingebouwd scherm en sensoren terwijl mobiele brillen veelal afhankelijk zijn van je smartphone. Vaste vr brillen zijn in staat zware applicaties en games te draaien maar om een krachtige pc.

Voordelen

Vast vr brillen zijn in staat zware applicaties en games te draaien en geven virtuele werelden vaak beter en scherper weer.  De brillen beschikken over ingebouwde sensoren waardoor tracking een stuk nauwkeuriger is. Daarnaast worden ze veelal van stroom voorzien door een USB aansluiting waardoor je niet beperkt bent door je accucapaciteit.  De mogelijkheid deze bril op je PC aan te sluiten zorgt tevens voor een bredere toepasbaarheid zoals applicatieontwikkeling of het bekijken van hoge resolutie video’s.

Nadelen

Vaste vr brillen werken veelal met kabels om deze te voorzien van beelden en stroom. Hierdoor is de portability zeer beperkt kun je minder vrij virtual reality ervaren. Daarnaast heb je een flinke pc nodig met een sterke processor en videokaart van minimaal 1GB.  De prijzen zijn echter vergelijkbaar met bepaalde mobiele vr brillen omdat deze beschikken over een ingebouwd scherm en sensoren.

Waar is Samsung mee bezig?

Waar is Samsung mee bezig?

Eigenlijk was de Gear VR van Samsung een eenvoudige mobiele variant van de Oculus Rift. Zowel de Rift als de Gear VR ...
Winnaars Lumière Awards 2017

Winnaars Lumière Awards 2017

Onlangs werden voor de achtste maal de Lumière Awards in Hollywood uitgereikt. Dit evenement wordt georganiseerd door ...
1 Comment
  1. Reply N.J.Vrijens 18 januari 2016 at 20:01

    Ik heb gewone filmpjes op mijn computer staan die ik van Youtube heb gedownload heb.
    De vraag is, zijn deze brillen ook geschikt om te gebruiken voor mijn filmpjes ?

Reageer!