VR Box Pro

De VR Box Pro is dé nieuwe mobiele vr bril van dit moment. De ontzettend strakke bril van Chinese makelij is stevig, comfortabel en multifunctioneel. De VR Box Pro wordt getest met een Samsung Galaxy S5.

What’s in the box?

glasses4De doos zelf ziet er erg strak uit, zodra je de doos thuis krijgt heb je het idee dat je een erg mooi product hebt gehaald. Eerst schuif je de doos uit een hoesje, je krijgt dan een egale zwarte doos waar de bril in zit.

De bril is netjes ingepakt in bubbelfolie, verder vind je een instructieboekje en schoonmaakdoekje. Ook zitten er nog extra rubber strips in die voor extra comfort kunnen zorgen.

Gebruik

glasses6het eerste dat je moet doen voordat je de bril in gebruik gaat nemen is om er zeker van te zijn dat de instellingen geoptimaliseerd zijn. Daarom moet je eerst de Google Cardboard app downloaden en de QR code van een normale google cardboard downloaden, hierdoor ben je automatisch verzekerd van optimale prestaties van je telefoon en bril.

De bril is ontzettend makkelijk te gebruiken, het is een kwestie van de telefoon inpluggen en je app opstarten. Aan de voorkant van de bril zit een klep waar je de telefoon in vast kan zetten, de klep wordt op zijn plaats gehouden door magneten en is dus makkelijk te openen.

Aan beide kanten van de bril zitten draaiknoppen, met deze draaiknoppen kun je de lenzen dichterbij of verder weg zetten. Bovenop de bril heb je nog een extra draaiwieltje, met dit wieltje kun je de lenzen aanpassen naar de afstand tussen je ogen. De zijkanten van de bril zijn gedeeltelijk open gelaten, hierdoor kun je bijvoorbeeld een oplader of eventueel een koptelefoon inpluggen tijdens je vr experience.

glasses2De voorkant van de bril is helemaal gesloten er kan dus geen licht langs het beeldscherm schijnen tijdens een ervaring, een minpunt is echter dat je wel ergens tegenaan kan stoten. Hoewel de bril aan de voorkant gesloten is hebben ze wel gedacht aan augmented reality.

Daarom hebben ze een klepje gemaakt in de voorkant van de bril, deze kan in- en uit de bril gehaald worden in een handomdraai. Ook deze klep zit vast met magneten, een systeem dat steeds terugkomt bij de VR Box Pro.

Lenzen

glasses5Met een resolutie van 1920×1080 pixels op een scherm van 5,1 inch heeft de Samsung Galaxy S5 een scherp en duidelijk beeld. Door de lenzen aan te passen met de knoppen aan de bovenkant kun je het beeld nog scherper maken.

De lenzen van de VR Box Pro zijn uitstekend, misschien nog wel de beste die wij tot nu toe hebben gezien. Het enige nadeel van de lenzen is dat de field of view wat minder groot is.

Comfort

Het comfort van de VR Box Pro is ontzettend goed hoewel de bril erg groot is, blijkt de bril zo licht als een veertje te zijn. Je hebt dus geen last van een zware bril die hard op je voorhoofd drukt, bovendien zit er een hele zachte stof om de bril voor op je voorhoofd. Ook krijg je bij de VR Box Pro een extra hoofdband voor over je hoofd, zodoende kun je alle kanten op bewegen met je hoofd zonder dat de headset gaat bewegen.

Design & Kwaliteit

glassesQua design is deze bril niet erg bijzonder, de bril is compleet afgesloten op het augmented reality vak na. De bril is erg strak afgewerkt en is bijna in zijn geheel zwart, afgezien van het logo staat er niets op de bril. De VR Box Pro is een heel glad model, alleen maar ronde vormen en geen scherpe hoeken te zien.

Daarnaast is het systeem met de magneten heel aangenaam om mee te werken, er zijn geen onderdelen die afbreken of minder sterk worden. Ook zijn de hoofdbanden slim weggewerkt, aan de zijkanten verdwijnen de hoofdbanden. Aan de bovenkant zit de bril keurig vastgemaakt in een soort driepuntgordel-systeem.

Prijs

De prijs van een VR Box Pro is zo’n €50, aangezien de VR Box Pro een van de beste brillen op de markt wordt is dit een koopje. De VR Box Pro is comfortabel, makkelijk te gebruiken en geschikt voor augmented reality. Wat ons betreft is dit de beste prijs-kwaliteit vergelijking van alle brillen die we op dit moment verkopen.

9 Total Score
Geweldige bril!

De VR Box Pro is een aangename verrassing, met uitstekende lenzen, comfortabel gebruik en een strak design staat deze bril nu op de 1e plek bij ons. Ondanks de beperkte field of view is deze bril een serieuze uitdaging voor de Homido.

Gebruik
9
Lenzen
8.5
Comfort
9
Design en Kwaliteit
9.5
Wat vind jij? 2.31 (57 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!