Vliegen als een vogel

Het huidige publiek is niet snel onder de indruk. Met Virtual Reality op een beurs of evenement kun je de bezoeker een gedenkwaardige ervaring geven, toch kan het altijd indrukwekkender. Bij Mindride Airflow maken ze gebruik van alle zintuigen om jouw een VR belevenis te bieden die zijn weerga niet kent. Ben jij klaar om als een vogel te vliegen door de lucht?

 

https://youtu.be/QN3zEVmTtjk

 

Mindride AirflowAirflow2

Je hebt misschien al gemerkt dat mensen niet kunnen vliegen, we zijn helaas beperkt tot vallen. In de virtuele wereld kunnen we alles wat in het echte leven niet mogelijk is, inclusief vliegen. Toch is een vlucht met een VR headset niet direct overtuigend, jouw zintuigen weten dat het niet helemaal klopt. Bij Mindride Airflow maken ze naast beeld en geluid ook gebruik van “haptic feedback” ofwel een flink windkanon waarmee het lijkt alsof je net als een vogel vrij door de lucht kunt vliegen.

Omdat het nummer “Fly Like an Eagle” wat afgezaagd zou zijn hebben de makers ook twaalf unieke soundtracks gemaakt die overeenkomen met de ervaring die je ziet en voelt. Er is een hele lichtshow ontworpen om de ervaring compleet te maken. Het harnas waar je in komt te hangen is hetzelfde als materiaal uit het leger, kortom het is een professionele en indrukwekkende ervaring.

 

Six Flags

Sixflags (1)Steeds meer pretparken ontdekken de voordelen van VR bij “echt” entertainment. Naast Europa Park in Duitsland maakt ook Six Flags gebruik van VR headsets voor hun achtbanen in samenwerking met Samsung.

Zo kun je een standaard rollercoaster omtoveren in een fantasievolle rit in een virtuele realiteit. Door de animatie perfect te timen met de achtbaan voel je elke beweging perfect synchroon met de beelden. Je ziet niet langer het karretje en de achtbaan, je ziet een compleet nieuwe wereld terwijl je de G-krachten op je lichaam voelt drukken. Door meer animaties te maken kun je dezelfde achtbaan personaliseren voor iedere bezoeker.

 

Ghost Train

Als je een bezoek brengt aan Thorpe Park in Engeland kun je griezelen in de Ghost Train. Deze spookachtige treinrit wordt heel speciaal dankzij VR headsets. Echt en virtueel wordt gecombineerd om je de stuipen op het lijf te jagen. Acteurs werden gefilmd en aangevuld met realistische computerbeelden. Het duurde drie jaar om deze attractie te maken.

Ghost trainDerren Brown is een illusionist en mentalist die zijn leven heeft gewijd aan het misleiden van mensen als entertainment. Met zijn kennis is er een verhaal bedacht, en er worden fysieke trucs gebruikt om de virtuele presentatie overtuigend te maken, en angstaanjagend. Omdat de bezoekers de eerste versie te tam vonden hebben ze de tweede versie nog een stuk enger gemaakt.

Met vijf zintuigen om te prikkelen zijn er volop mogelijkheden om virtueel entertainment tot een ware belevenis te maken. Net als The Void al eerder liet zien wat je met een plastic geweer en een grote loods kunt bereiken, laat Mindride Airflow zien en voelen hoe belangrijk het is om alle zintuigen op de juiste manier te bespelen voor een optimaal resultaat.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!