Virtual Reality op Tribeca filmfestival

Tribeca is een wijk in Manhattan, New York. Deze naam is ondertussen bijna synoniem met het Tribeca Film Festival waar vele grote namen uit Hollywood samenkomen en aandacht geven aan artistieke filmprojecten die je niet zo gauw in de bioscoop zult zien. Vorig jaar werd er voor de eerste maal aandacht besteed aan VR en de documentaire “Clouds” won de award in de categorie Transmedia. Deze film was te bekijken met de Rift vr bril en grote sterren als Robert de Niro vergaapten zich aan deze opkomende markt. 

Focus op VR

TribecaVR2Dit jaar wordt er nog meer aandacht besteed aan Virtual Reality. Op de locatie van Spring Studios kan het publiek kennismaken met diverse, innovatieve VR projecten van artiesten over de hele wereld. Chris Milk, een VR artiest die ook samengewerkt heeft met Kanye West, laat de UNICEF productie “Clouds over Sidra” zien van zijn nieuwe studio VRSE.

Oculus Story Studio is een kleine groep van gaming en film producenten die zich toeleggen op “immersive cinema” en verhalen vertellen binnen een virtuele wereld. De film “Lost” zal vertoond worden op een Oculus Rift Crescent Bay prototype en werd geregisseerd door een regisseur van Pixar. Michael Abrash van Oculus zal ook een keynote toespraak houden op het festival.

Tribeca biedt dit jaar een grote diversiteit aan VR producties in uiteenlopende genres, van documentaires tot interactieve werelden en verhalende speelfilms. Hiermee wordt duidelijk dat VR niet langer een “gimmick” is voor een kleine groep maar een nieuw middel om audiovisuele media meer impact te geven.  Van stomme films naar films met geluid, van zwart-wit films naar kleur, en nu van een plat scherm naar een virtuele omgeving.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!