Vimeo opent 360 Graden filmschool

YouTube is niet het enige video platform in de wereld, de professionals en artiesten kiezen vaak voor Vimeo, het video distributie platform voor hoogwaardige content. Hier zul je weinig Vlogs aantreffen met “influencers” maar des te meer documentaires en artistieke projecten. Vimeo is weliswaar tegendraads maar niet altijd de eerste met nieuwe technologie. Na YouTube, Facebook en allerlei 360 graden video diensten presenteert Vimeo hun eigen 360 graden platform.

 

Vimeo 360

Deze videodienst gaat voor kwaliteit, met Vimeo 360 bieden ze:

 

  • Tot 8K video streams
  • Optie om de kijkhoek zelf in te stellen
  • Het is mogelijk films te verkopen
  • Je kunt direct uploaden vanuit Adobe Premiere Pro en Sony Vegas
  • De video’s kunnen offline bekeken worden

 

PanoramaDaarnaast hebben ze een 360 Video School ingericht waar aspirant panorama filmmakers kunnen leren hoe je 360 graden films maakt, en met welke apparatuur je het beste kunt werken.

https://vimeo.com/blog/category/360

 

 

Dit is voor de serieuze hobbyist en de professional in videoproductie een goede ontwikkeling. Ook voor de kijker zal Vimeo360 leiden tot betere content en een uitgebreide selectie panorama video’s online. 360 Graden video’s laten maken door professionals zal de komende tijd een stuk interessanter worden en toegankelijk met bijvoorbeeld een bedrukte Cardboard vr bril.

 

GoPro VR site is verdwenen

Het nieuws van Vimeo360 volgt de aankondiging van GoPro dat ze stoppen met hun eigen GoPro VR website. Sinds 28 februari 2017 is de site offline, volgens GoPro omdat er ondertussen voldoende alternatieven bestaan. Het is wel mogelijk voor andere ontwikkelaars om gebruik te maken van het Open Source ForgeJS framework om zelf soortgelijke diensten in te richten.

Vr shootGoPro blijft falen

Naast het sluiten van het VR platform zijn er in 2017 alweer honderden banen geschrapt bij GoPro, waarmee de dalende trend van dit bedrijf zich voortzet. De nieuwe Karma drone vloog onder de radar, op het gebied van de populaire sportcamera’s zijn er ondertussen veel alternatieve producten. Ook de VR afdeling is compleet geschrapt, terwijl juist daar een markt in opkomst is, gezien het succes van de Kodak PixPro camera’s en andere 360 graden oplossingen. Volgens de directie wil GoPro zich weer concentreren op waar ze echt goed in zijn, het is alleen niet helemaal duidelijk wat dat eigenlijk is…

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!