Vijf 360 graden apps voor je smartphone

De 360 graden video is het eerste zichtbare effect van de virtual reality revolutie.  De komst van diverse 360 graden videocamera’s voor de consument en de ondersteuning op YouTube en Facebook zorgt voor een zeer snelle toename van deze nieuwe manier van filmen. De wijze waarop wij bewegende beelden bekijken, of beter gezegd beleven, gaat ingrijpend veranderen.

Naast de camera’s en ondersteuning op het web spelen de app die video’s maken hierbij een belangrijke rol. In combinatie met een smartphone en een goedkope virtual reality bril zoals Google Cardboard bieden deze een werkelijk uniek perspectief. Onderstaand vind je enkele applicaties waarmee je zowel 360 video’s kunt maken als bekijken met je smartphone.

Cardboard (Android)

Het is vanzelfsprekend dat Google naast de Cardboard houder ook een eigen App heeft gemaakt .Met Cardboard kun je diverse VR presentaties bekijken en uiteraard 360 graden videoclips via Youtube zijn hiermee te vinden. Nadeel is wel dat de side-by-side optie nog niet geïntegreerd is waardoor het bekijken van de content met een Cardboard weinig toevoegt. Download de Cardboard app

KOLORKolor Eyes (Multiplatform)

Kolor biedt complete oplossingen voor de productie van 360 graden video. Dit bedrijf heeft zowel een desktop als mobiele applicaties waarmee je hun eigen aanbod kunt bekijken door filmpjes te streamen. Daarnaast kun je eigen filmpjes op je telefoon zetten en deze importeren via de optie local video’s. Naar ons idee de beste 360 graden video app voor zowel PC, Android als Apple.

 

360Heros (Multiplatform)

360HEROS

360Hero is vooral bekend van het maken van camerabehuizingen voor GoPro camera’s. Via de speler kun je de resultaten bekijken. Je kunt je eigen filmpjes uploaden op hun website en delen met iedereen. Er is ook een betaalde dienst en een dienst om een App voor jouw bedrijf te ontwikkelen. Deze app lijkt qua mogelijkheden zeer veel op de KolorEyes en biedt een ruim aanbod van spectaculaire ervaringen. Nadeel is dat om sommige filmpjes een wachtwoord zit maar dat deze wel te zien zijn in de zoekresultaten.

Met bovenstaande drie Apps kun je 360 beelden bekijken, als stilstaande beelden voldoende zijn kun je zelf ook met behulp van je smartphone maken!

Photosynth (iOS en Windows Phone)

Microsoft was al lang voor de panorama hype bezig met de ontwikkeling van Photosynth, een gratis, goed en gebruiksvriendelijk stukje software dat ook op Windows Phone en iOS beschikbaar is. Helaas is deze App niet verkrijgbaar voor Android toestellen. Dit is een gemiste kans aangezien Google Cardboard juist perfect werkt op dit platform.

PHOTOSYNTH

Photo Spere (Multiplatform)

Microsoft laat Android links liggen en Google negeert de Windows phone. Op Android maakt Photo Sphere ondertussen deel uit van Maps en Camera, op iOS kun je nog steeds de op zichzelf staande Photo Sphere downloaden. Je kunt de foto’s vanuit de App publiceren naar Google Maps met Geo tagging.

Met behulp van deze Apps kun je adembenemende foto’s en video’s bekijken zonder dure VR brillen aan te schaffen. De Apps werken met de meeste smartphones en de ingebouwde gyroscoop functionaliteit, maar met een betaalbare houder wordt het pas écht een belevenis!

 

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!