Star Wars Rogue One effecten mogelijk door VR

Je hoeft geen grote Science Fiction fan te zijn om de Star Wars films te kennen. Dit soort spectaculaire avonturen in de ruimte leunen zwaar op flitsende speciale effecten waarin computers tegenwoordig een belangrijke rol vertolken. Voor Star Wars Rogue One maken ze gebruik van de HTC Vive Tracker.

 

Wat is de HTC Vive Tracker?Tracker

De HTC Vive headset werkt met externe trackers die de positie van de headset en controllers kunnen bepalen. Ontwikkelaars hadden al snel door dat de controller niet alleen voor gebruik in de hand werkte. De tracker bleek erg nauwkeurig, en ideaal voor allerlei bizarre experimenten.

Zo werd er een Vive controller op de rug van een hond geplaatst om een monster in het spel mee te animeren:

https://youtu.be/TDOVa82SKNI

Een andere logische toepassing was het gebruik van de Vive controller voor virtuele wapens, zoals in deze demonstratie met PVC buizen en de HTC Vive controller:

https://youtu.be/_F_rHGmeEnM

HTC besefte dat de aantrekkingskracht van de Vive voor een groot deel afkomstig was van de controllers, ze besloten daarop de HTC Vive Tracker te ontwikkelen met dezelfde tracking technologie als de normale controller, maar dan veel compacter en veelzijdiger.

 

Star Wars Rogue One

https://youtu.be/GuGwmbfQ5SI

RogueoneEn zo komen we dan bij de speciale effecten van Star Wars. Als je ooit als kind hebt gespeeld met een vliegtuigje dat je met je arm door de lucht beweegt kun je solliciteren bij Industrial Light and Magic, de speciale effecten studio die de scènes in de ruimte verzorgt. Ze hebben een Vive Tracker op een scherm geplaatst en gebruiken de Tracker als virtuele camera. Zo krijg je beelden die net zo natuurlijk zijn als met een echte cameraman.

Je kunt ook een X-Wing besturen, de fans zitten waarschijnlijk nu al te wachten op de game versie voor de HTC Vive.

Naast filmproductie wordt de HTC Vive Tracker ook al gebruikt voor honkbal trainingen en simulaties voor de brandweer. De Tracker gaat een eigen leven leiden en wordt wellicht nog populairder dan de HTC Vive headset.
Ben je zelf bezig aan een film met veel effecten? Je kunt natuurlijk ook een HTC Vive huren.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!