Sport educatie met een VR headset

Wil je dat jouw kinderen meer buiten spelen in plaats van binnen computerspelletjes te spelen? Je kunt ze naar een voetbalvereniging sturen, je kunt ze ook een VR headset opzetten. Tenminste, ter voorbereiding op het echte werk.

Er komen steeds meer VR sportspellen die soms bedoeld zijn als amusement, soms als educatie en vaak als combinatie van beiden. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er diverse interessante Virtual Reality apps om meer te leren over sport.

 

VR Sports Challenge

https://youtu.be/tcTYX7S5zsMFootball

In dit spel voor de Oculus Rift gebruik je de Touch controllers terwijl je in de huid kruipt van een American Football speler. Je kunt niet rennen, het is vooral een simulatie om de strategie binnen deze sport te doorzien. Naar wie ga je de bal gooien?

Je werpt vanuit het standpunt van de quarterback, na het werpen schakelt het perspectief naar jouw teamgenoot die de bal vangt.

 

Selfie Tennis

https://youtu.be/Ab0J_3i4oJY

Selfie tennisDe Nintendo Wii liet de wereld kennismaken met motion controllers via het spel Wii Sports, Selfie Tennis wil hetzelfde effect bereiken met dit spel voor de HTC Vive. Je gebruikt de Vive controller om een eenvoudig spelletje tennis te spelen.

Als je zelf aan de slag wilt is het wellicht niet zo verstandig om dezelfde hoge hakken te dragen als Jen in deze demonstratie video.

 

STRIVR Labs

https://youtu.be/QSJVU7PK660

Deze simulatie is gericht op professionele American Football spelers. In een serie 360 graden panorama video’s kunnen spelers praktijksituaties bekijken en leren van de diverse spelmomenten. Bij dit soort training wordt normaal gesproken veel tijd verloren omdat spelers op het veld steeds hun positie moeten innemen. Nu kan de video steeds opnieuw gestart worden met dezelfde informatie. Steeds meer professionele teams werken met deze methode.Stereo

 

Sport educatie en virtual reality gaan erg goed samen. Zowel voor amusement als voor serieuze toepassingen.