Power Rangers in VR

De Power Rangers zijn weer terug, ditmaal in de bioscoop. Veel volwassenen zullen zich de televisieserie herinneren waarin beelden uit een oude Japanse serie gemonteerd werden met beelden van Amerikaanse acteurs. De serie was goedkoop en niet serieus te nemen, en juist daardoor leuk om naar te kijken.

Niet iedereen weet dat er in Japan veel televisieseries zijn met een dergelijk team aan kleurrijke figuren, in 1994 probeerde productiestudio Saban het nogmaals met VR Troopers. VR werd al vaker gebruikt in televisieseries, al had het vaak weinig te maken met Virtual Reality zoals we deze nu kennen.

 

VR Troopers

https://youtu.be/5rzm2AGXkVE

Vr TroopersAl eerder schreven we over een aantal films die gemaakt werden over Virtual Reality, de meeste werden in begin jaren negentig geproduceerd. Ook VR Troopers uit 1995 wilde een graantje meepikken van de VR hype in die periode, al had de serie weinig met Virtual Reality te maken. Deze serie kon niet tippen aan het succes van de beroemde Power Rangers, en is in de loop der jaren nagenoeg vergeten.

 

VR.5Vr.5

https://youtu.be/ofUUg8EUP5E

Sydney Bloom stuit op een alternatieve realiteit waarin ze de werkelijke wereld kan veranderen. Ze gebruikt haar speciale talent om de geheimzinnige organisatie The Committee bij te staan. Hoewel er 13 afleveringen gemaakt werden kwamen er slechts 10 episodes in 1995 op de televisie. De serie moest inhaken op het succes van The X-Files maar wist de juiste snaar niet te raken.

De virtuele realiteit werd gevisualiseerd door zwart-wit beelden achteraf in te kleuren. Dit was een zeer arbeidsintensieve klus die VR.5 tot een dure serie maakte.

 

Doctor Who: The Deadly Assassin

https://youtu.be/e20tXWivQAY

De televisieserie Doctor Who heeft in de loop der jaren zo’n beetje alle Science Fiction onderwerpen behandeld, in 1976 waren ze de eerste die het concept “Virtual Reality” naar het televisiescherm brachten. Het is niet voor niets dat een karakter de woorden uitspreekt “it’s never been done” ofwel “het is nooit eerder gedaan”. De virtuele wereld in dit seizoen had een naam die later nogmaals gebruikt zou worden als onderwerp voor een bioscoopfilm; The Matrix

Vroeger werden televisieseries gemaakt over VR, nu komen er steeds meer series in VR, of beter gezegd in 360 graden panorama video zoals “Invisible” en “Trinity”. 360 graden video’s laten maken wordt steeds laagdrempeliger met betere camera apparatuur en meer kennis over de mogelijkheden van VR video.

Wellicht kunnen we na het succes van Power Rangers in de bioscoop een nieuwe start van VR Troopers tegemoet zien, ditmaal in VR.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!