Op safari vanuit je huis

https://youtu.be/qrEMoZH-mLU

 

Op safari gaan is voor velen een levensdroom. Tussen de wilde dieren lopen op de savanne, de zinderende hitte voelen terwijl er een leeuw naar je gromt, en een olifant die water over je lichaam sproeit. Toch zullen de meeste mensen niet verder komen dan een dagje in de Beekse Bergen. Daar is niets mis mee, wel kun je in Virtual Reality een ervaring beleven die wellicht indrukwekkender is, en ook nog eens een stuk veiliger. Met Virry VR kun je op safari gaan dankzij de Playstation VR headset voor de PlayStation spelcomputer.

 

Het VR succes van SonyPsvr

De PlayStation VR is een groot succes gebleken voor Sony, en voor de Virtual Reality industrie in het algemeen. Hoewel Sony geen officiële verkoopcijfers naar buiten heeft gebracht was de eerste voorraad eind 2016 al snel uitverkocht. Daarmee heeft Sony nu al de koppositie overgenomen van de concurrenten HTC Vive en de Oculus Rift.

 

Virry VR voor PSVR

VirryvrHoewel er een aantal bekende games als Resident Evil zijn uitgebracht voor de PSVR blijken het vaak de kleinere titels die het meeste indruk maken. Zo is er Virry VR, een virtuele safari in de Afrikaanse savanne, waar je oog in oog komt te staan met diverse wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Het zijn niet alleen filmpjes van deze dieren, je kunt live meekijken dankzij de streaming camera’s die op strategische plekken zijn geplaatst.

De dieren komen nieuwsgierig snuffelen bij de camera, het lijkt alsof je de warme adem op je huid voelt. Er zijn ook een aantal interactieve elementen aan het spel toegevoegd waardoor het lijkt alsof je een olifant kunt voeren, en een modderbad kunt nemen met een neushoorn.

 

Virtuele Safari op mobiel

VirryHoewel Virry VR momenteel de meest realistische VR safari op de markt is, zijn er ook voor mobiele systemen als de Google Cardboard op Android, en voor de Apple iPhone diverse safari apps te downloaden. Soms zijn het apps met video, soms zijn het digitale computergraphics met minder overtuigende beelden maar met meer interactie in de virtuele wereld om je heen.

 

Safari 360 graden video op YouTube

Ook op de bekende videosites kom je een aantal indrukwekkende VR video’s tegen zoals de beelden van National Geographic, zij nemen over de hele wereld 360 graden videoclips op. De bekende documentairemaker Sir Richard Attenborough heeft onlangs ook een VR documentaire gemaakt waarin hij virtuele dinosauriërs van dichtbij bekijkt.

De BBC combineert video met computerbeelden om de beweging van wilde dieren tot in het kleinste detail te visualiseren.

Panorama

Leren over de natuur

Naast de mooie beelden krijgt je met een VR safari ook een sterkere band met de natuur om je heen. Je kunt op een veilige wijze vanuit huis die prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving ervaren. Het is een educatieve ervaring voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt dit soort apps en videobeelden in het klaslokaal gebruiken met een groep leerlingen, of thuis vanaf de bank. Waarschijnlijk zal het aantal ecotours bij touroperators dankzij apps als Virry VR flink toenemen.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!