Oculus Rift nu te huur voor uw bedrijf, evenement of school!

Oculus GO huren? Klik hier voor meer informatie.

Ik krijg de laatste tijd veel vragen van lezers of zij de Rift kunnen huren voor een evenement of demonstratie. De interesse in virtual reality is blijkbaar zeer hoog en de vraag naar de Rift blijft toenemen. Helemaal nu bekend is geworden dat de releasedate zeer dichtbij is.  U kunt daarom vanaf nu via de pagina Oculus Rift huren eenvoudig een vrijblijvend aanvraag doen.  Virtual reality is nog niet bekend bij het grote publiek maar zoals met alle nieuwe technologie is het verstandig er nu mee bezig te gaan. De populariteit zal namelijk snel toenemen zodra de Oculus Rift op de markt komt.

Waarvoor kun je de Rift huren?

De meeste aanvragen die ik binnen krijg hebben voornamelijk betrekking op het huren van de Rift voor demonstraties. De Rift kan echter voor veel meer dingen gebruikt worden die vooral voor bedrijven interessant zijn. De volgende toepassing zijn momenteel het populairst.

Demonstraties

De Rift wordt voornamelijk gehuurd voor demonstraties. Dit is een uitstekende manier om kennis te maken met Virtual Reality en de mogelijkheden die het biedt. De content bestaat momenteel vooral uit games en virtuele rondleidingen. De inhoud wordt aangepast worden aan de wensen van de huurder.Het huren van een Rift is erg leuk voor een bedrijfsfeestjes, beurs of andere evenement. Ervaring leert dat het een publiekstrekker is en dat mensen in de rij staan om de virtuele wereld te betreden. Wanneer u de Rift huurt krijgt u professionele begeleiding van mij en wordt alle noodzakelijke apparatuur bijgeleverd. U kunt dus al het werk uit handen geven en uw bedrijf, school of vereniging op een leuke manier laten kennis maken met Virtual Reality.

360 graden video’s

Een 360 graden video is een video waarbij de kijker vrij om zich heen kan kijken, kan bewegen en inzoomen op het beeld. Het maken van 360 graden video’s wordt al langer gedaan door professionele bedrijven . Het is populair geworden dankzij de software van Google zoals die te zien is bij Google Maps. Dit is een unieke en onderscheidende manier om uw bedrijf of product aan uw doelgroep te tonen. Momenteel worden de video nog in 2d weergegeven. Dat wil zeggen op een computerscherm waar de bezoeker het beeld ziet en met behulp van de muis navigeert. De komst van de Rift maakt het fenomeen 360 graden video’s vele male intenser. De drager van de bril kan in real time om zich heen kijken en door de digitale wereld bewegen. De impact van deze ontwikkeling is voor veel mensen nog niet duidelijk. Lees in dit blogbericht meer over de vele toepassingen van de Oculus Rift.  Onderstaand een klein voorbeeld om idee te geven van de ongekende mogelijkheden.

Voorbeeld: het virtuele huis.

Een architect maakt een prachtig ontwerp van uw nieuwe huis, u zet de Rift thuis op en kijkt en loopt in full HD door uw toekomstige onderkomen. U belt of appt uw zoon en geeft hem vanuit uw luie stoel een rondleiding. Het bouwbedrijf kijkt mee en krijgt een fantastisch beeld van het eindresultaat.

Tijdens de bouw maakt de aannemer enkele 360 graden foto’s zodat u vanuit huis mee kan kijken naar de voortgang. Zodra het huis klaar is hoeft u geen tientallen rondleidingen te geven maar laat al uw vrienden familie vanuit huis een kijkje nemen.

Op uw oude dag besluit u het huis te verkopen en uw makelaar komt lang en maakt enkele opnames. Vervolgens kan hij elke geïnteresseerden met de Rift een kijkje laten nemen zonderde deur uit te gaan. Wil de toekomstige koper zien hoe het huis eruit ziet met andere verf, moderner meubilair of een groot raam? Geen probleem. Met enkele klikken verandert de complete inrichting en uiterlijk van het huis.

Dit is slechts één voorbeeld maar zoals je ziet kan Virtual Reality de wijze waarop wij kijken, beleven en delen gigantisch veranderen. Denk eens aan de mogelijkheden voor dat hotel aan de andere kant van de wereld of de verkoper van uw nieuwe auto. VR is the future!

Games

De gameindustrie is de grootste ter wereld. In games zoals GTA wordt meer geld gepompt dan de de duurste film en zelfs opa en oma spelen rummikub op de iPad. De Rift is de laatste stap die games kunnen nemen, daadwerkelijk onderdeel zijn van de wereld. Het laten maken van een virtual reality game voor de Rift is voor bedrijven interessant omdat werkelijk vernieuwend is en gebruikers de meeste intense ervaring biedt. De consumentenversie komt begin volgend jaar op de markt dus het is nu de tijd om de te kijken naar de mogelijkheden die de Rift biedt.

Wat kost het huren van een Rift?

Een professionele demonstratie op een locatie naar keuze is zeer betaalbaar en vele male interessanter dan alweer een gastspreker, workshop of het bouwen van een vlot in het kader van teambuilding. De exacte prijs hangt af van uw wensen, het aantal personen en en de duur van de demonstratie. Als u ervoor kiest een Rift te huren krijgt u altijd professionele begeleiding en wordt al het benodigde meegeleverd. U kunt dus zorgeloos kennismaken met Virtual Reality en uw klanten, uw persoon en uzelf overtuigen dat dit de toekomst is!

Hoe werkt het huren van een Rift?

U doet een vrijblijvende aanvraag voor het huren van een Rift.  Vervolgens doe ik op basis van uw wensen en budget een vrijblijvend voorstel. Gaat u akkoord dan kom ik naar elke gewenste locatie in Nederland voor een kennismaking met Virtual Reality. Ik lever altijd een compleet pakket inclusief apparatuur, games en ervaringen. Daarnaast blijf ik gedurende de gehele periode aanwezig voor begeleiding en uitleg. Heeft u interesse in het huren van een Rift? Heeft u liever een begeleide demonstraties of wilt u brainstromen over de mogelijkheden voor je bedrijf, school of verenigingen? Vr bril huren pagina of laat hier een bericht achter.

We will be happy to hear your thoughts
 1. Reply
  Richard 11 november 2014 at 08:52

  Beste Tim,

  Ik heb je net ook een huur vraag gestuurd, maar hier kan ik gelukkig wat meer tekst kwijt.
  Wij zijn een Ingenieursbureau en willen een VR bril gaan kopen. we twijfelen tussen de Samsung Gear VR en de Oculus rift dk2. Daarom leek het me handig om er misschien een te huren. We willen de bril gaan gebruiken om klanten door het gebouw te laten lopen. en hun zo meer gevoel te geven met het gebouw. Ik heb het een en ander al uit gezocht. Hoe we het gebouw wat in Revit gemoduleerd wordt naar de rift omgeving kunnen krijgen. Hier voor hebben we Unity nodig en wat stappen er tussen om de materialiseren goed te krijgen. Onze voorkeur ging naar de Samsung Gear Vr maar nu twijfel ik of we daar wel Unity op kunnen draaien? of is deze bril alleen geschikt voor films te kijken en games te spelen die draaien op android? of is het mogelijk om de beelden van de pc door te sturen naar de note 4? ik heb veel vragen en hopelijk kan je me iets meer helpen. Ik hoor graag van je. Het liefst via de telefoon om lange mail wisselingen te vermijden.

  Groet Richard Groenendijk
  [tel. nr verwijderd]

  • Reply
   Richard 11 november 2014 at 11:38

   Beste Tim,

   Ik ga er een aanschaffen alleen nu zie ik iedereen op marktplaats klagen over de hoge systeem eisen.
   Wat is jou ervaring hier in? Welke systeem eisen gebruik jij?

   Bedankt groet Richard

   • Reply
    Erik Abbink 11 november 2014 at 11:59

    Richard,

    De systeemeisen voor de Rift zijn niet meer dan logisch en in lijn met de eisen voor huidige games. De hardware moet in staat zijn HD beelden vloeiend in 360 graden weer te geven terwijl een goede framerate wordt behouden.

    Ga uit van Quad Core 3Ghz processor, 2gb videokaart en 8gb werkgeheugen. Dergelijke PC kost je minimaal 800 euro. Investering echter meer dan waard, ook voor architectenbureau’s is dit de toekomst.

    Groet

  • Reply
   Erik Abbink 11 november 2014 at 09:49

   Hallo Richard,

   Hebben net gesproken aan de telefoon maar wil je vraag nog even toelichten mochten anderen benieuwd zijn na het antwoord.

   Zoals gezegd is momenteel de beste keuze om een DK2 (tweedehands) aan te schaffen om bekend te raken met het de Rift en de mogelijkheden. Dit is niet veel duurdere dan hem bestellen via Oculus omdat je hier te maken krijgt met invoerkosten, BTW etc. De releasedate van de consumentversie ligt ergens begin volgend jaar dus het dan kun je tegen die tijd altijd nog die versie aanschaffen.

   De keuze tussen de Rift en de Gear VR lijkt me een logische aangezien de Rift langer in ontwikkeling is, een ingebouwd scherm bevat en direct in verbinding staat met de computer. Dit maakt het draaien en tonen van externe software/beelden stukken eenvoudiger. De Gear VR maakt gebruik van een extern scherm (de note 4) en is feite dus enkel een headset met wat lenzen. De USB poort van de note 4 is tijdens het gebruik bezet waardoor de mogelijkheden zeer beperkt zijn.

   Kortom; nu de Rift kopen via marktplaats, bekend ermee raken en de consumentenversie kopen wanneer die beschikbaar is. Slim dat jullie er nu mee starten.

   Wellicht is het een leuk idee om zodra jullie er mee bezig gaan een case-study of korte reportage te doen. Altijd interessant voor lezers en andere ingenieursbureau’s.

   Ik zou het waarderen wanneer je ons op de hoogte hield van de ontwikkelingen.

   Groet

Reageer!