Merge VR

De Merge VR bril is op dit moment een van de beste virtual reality brillen die op de markt is. De bril van Amerikaanse makelij is stevig, comfortabel en springt in het oog door de paarse kleur. De bril word getest met een Samsung Galaxy S5.

What’s in the box?

De doos zelf ziet er erg goed uit, je kunt duidelijk merken dat Merge hier veel aandacht aan heeft besteed. Je kunt het plastic gedeelte uit het kartonnen gedeelte halen, en het hele pakket is gemakkelijk open te krijgen. De inhoud van het pakket stelt eigenlijk niet heel veel voor, je krijgt een handleiding, de bril zelf en een doosje. In dit doosje zit nog een extra hoofdband die je kan vastmaken aan de bril, er is dus wel gedacht aan stabiliteit en comfort.

Gebruik

~MVR3et eerste dat je moet doen voordat je de bril in gebruik gaat nemen is om er zeker van te zijn dat de instellingen geoptimaliseerd zijn. Daarom moet je eerst de Google Cardboard app downloaden en de QR code die op de Merge website staat downloaden, hierdoor ben je automatisch verzekerd van optimale prestaties van je telefoon en bril.

De bril is ontzettend makkelijk te gebruiken, het is een kwestie van de telefoon inpluggen en je app opstarten. Je schuift je telefoon in een gleuf aan de voorkant van de bril, de telefoon wordt op zijn plaats gehouden door het elastische model van de Merge bril.

MVR1Boven op de bril zitten twee knoppen, beide zijn multifunctioneel. Zo kun je met deze knoppen lenzen verstellen, maar als je ze indrukt kun je ze ook gebruiken als een soort controller. De zijkanten van de bril zijn gedeeltelijk open gelaten evenals de onderkant, hierdoor kun je bijvoorbeeld een oplader of eventueel een koptelefoon inpluggen tijdens je vr experience.

De voorkant van de bril is helemaal gesloten je hoeft dus niet bang te zijn om ergens tegenaan te stoten tijdens je ervaring. Er is echter wel gedacht aan augmented reality, dit kan niet met een gesloten voorkant. Daarom hebben ze een klepje gemaakt in de voorkant van de bril, deze kan in- en uit de bril gehaald worden in een handomdraai

Beeld & Lenzen

MVR6Met een resolutie van 1920×1080 pixels op een scherm van 5,1 inch heeft de Samsung Galaxy S5 een scherp en duidelijk beeld. Door de lenzen aan te passen met de knoppen aan de bovenkant kun je het beeld nog scherper maken

De resolutie van mobiele virtual reality applicaties zijn niet erg hoog, daarom zien de spelletjes e.d. er vaak niet mooi uit. Video’s die in hoge resolutie gefilmd zijn zien er wel heel goed uit op de mobiel. De Merge bril heeft veel betere lenzen dan de Google Cardboard maar zijn niet zo goed als de Gear VR

Comfort

MVR4Het comfort van de Merge VR bril is ongeëvenaard, bijna de gehele bril is gemaakt van een ontzettend zachte en stevige stof. Op het moment dat je de bril opzet wordt het soort rubber tegen je gezicht aangedrukt, bij andere brillen zit dit vaak niet fijn maar bij de merge is dat niet het geval.

Doordat de bril tegen je gezicht aan wordt gedrukt wordt al het licht afgesloten, hierdoor krijg je nog een betere ervaring. Ook krijg je bij de Merge een extra hoofdband voor over je hoofd, zodoende kun je alle kanten op bewegen met je hoofd zonder dat de headset gaat bewegen

Design & Kwaliteit

MVR7Qua design is deze bril niet erg bijzonder, de bril is compleet afgesloten op het augmented reality vak na. De kleur van de bril is wel erg opvallend, de bril is namelijk paars. Waar het design niet erg bijzonder is, is de kwaliteit dat wel. Het speciale rubber waar deze bril van is gemaakt is extreem sterk, je kun er aan trekken of er mee gooien het doet niks met de bril.

De Merge is dus erg duurzaam, makkelijk te gebruiken en ontzettend comfortabel, doordat er bijna geen harde onderdelen aan zitten kun je de bril makkelijk meenemen onderweg. Ook is deze bril erg geschikt voor kinderen om er mee te spelen.

Prijs

De prijs van een Merge VR bril is zo’n £50, dat zal neerkomen op ongeveer 70 euro. Aangezien dit een van de beste brillen op de markt is lijkt 70 euro ons een zeer redelijke prijs. Merge is comfortabel, makkelijk te gebruiken, compact, en geschikt voor augmented reality. De bril is daadwerkelijk zo goed als ze ons beloofd hebben, en daar zijn we erg blij mee.

9.5 Total Score
Uitstekend

De Merge VR heeft eigenlijk alles wat een goede VR bril moet hebben, er zijn dan ook bijna geen nadelen te vinden aan deze bril. Het enige probleem dat we zijn tegengekomen is het schoonmaken van de lenzen. Deze bril is compleet, en goed uitgedacht. Voor slechts 70 euro kun je hier heel veel plezier van hebben,

Gebruik
9
Comfort
10
Beeld en Lenzen
9
Design en Kwaiteit
9.5
0
Wat vind jij? 3.11 (9 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!