Waar is Samsung mee bezig?

Eigenlijk was de Gear VR van Samsung een eenvoudige mobiele variant van de Oculus Rift. Zowel de Rift als de Gear VR werken op basis van Oculus software. Toch is het nu de mobiele headset van Samsung die de scepter zwaait met een verkoop van ruim 5 miljoen Gear VR headsets wereldwijd. Nu de markt voor smartphones lijkt te stagneren richt Samsung steeds meer op VR. Hier zijn enkele interessante projecten waar Samsung momenteel aan werkt.

 

Virtueel scherm

https://youtu.be/iOgs2Dspbm4

Het ligt eigenlijk best voor de hand, een virtuele monitor als bril. Samsung heeft een concept video gemaakt van een slimme bril die alle apparaten in huis een virtueel scherm geeft. Omdat de bril samenwerkt met bestaande hardware zoals een smartphone of laptop kan de bril redelijk compact blijven. Het virtuele scherm is enorm groot, zonder de noodzaak voor een mega monitor op het bureau. De bril heeft ook Augmented Reality mogelijkheden.

 

VuildUs

https://youtu.be/HpnCOkq-R4I

Met dit systeem kun je eenvoudig het interieur inrichten door een 3D scan te maken van een kamer. Na het scannen kun je met een Gear VR de virtuele ruimte helemaal naar wens inrichten. Je ziet precies of meubels passen, welke kleuren mooi staan, en je kunt direct vanuit de app meubels bestellen. De 3D scanner bevindt zich momenteel nog in de concept fase.

 

Relúmĭno

Met een headset dat voorzien is van een ingebouwde camera kun je oogafwijkingen realtime corrigeren. Net zoals je een filter over het camerabeeld kunt leggen zoals bij Snapchat kun je ook het beeld verscherpen of vervormen om de oogafwijking van de gebruiker te compenseren. Dat is met een Samsung smartphone en Gear VR mogelijk, al moet je dan wel de klep verwijderen zoals die op de afbeelding getoond wordt.

 

Tip: Heb je geen Samsung toestel maar wil je de mogelijkheden van een Gear VR toch eens testen? Je kunt ook een Gear VR huren inclusief toestel.
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!