GE en Within laten robots tot leven komen

GE ofwel General Electric is een grote multinational die gevestigd is in Boston. Ze leveren producten en diensten in veel verschillende sectoren waaronder olie en gas, vliegtuigbouw, de medische sector en vervoer.

In samenwerking met Within hebben ze een educatieve serie gemaakt over de innovatieve technologieën waar GE momenteel aan werkt.

 

General Electric houdt van robotsGe

In Italië heeft GE een productielijn ontwikkeld die compleet met robots wordt aangestuurd. Ze maken ook robothonden die zich op alle soorten terrein autonoom kunnen voortbewegen.

Om deze vooruitstrevende ontwikkelingen in beeld te brengen hebben ze VR productiebedrijf Within ingeschakeld voor een bijzondere en leerzame serie documentaires over robotica. In eerste instantie zullen er vijf producties gemaakt worden die gefinancierd zijn door GE, ze worden geproduceerd door Within.

De naam van deze VR documentaire serie heet “The Possible” ofwel “Het Mogelijke”.

 

Within, voorloper in VR producties

WithinWithin werd in 2014 opgericht door Chris Milk onder de naam VRSE. Om een grotere doelgroep aan te spreken werd dit bedrijf omgedoopt tot Within. In tegenstelling tot een aantal andere 360 graden video apps is Within verkrijgbaar op vrijwel elk platform waaronder Google Cardboard, Gear VR, HTC Vive en de Oculus Rift.

Ook via de computer browser zijn de 360 graden films te bekijken. Al eerder werkten ze samen met de New York Times, NBC, VICE en de band U2.

 

De serie wordt geproduceerd door Here Be Dragons, een productiehuis die gespecialiseerd is in VR producties. Ze wonnen al eerder een Tony, een Grammy en meerdere Emmy’s dus ze weten waar ze mee bezig zijn. Het doel van de serie is de kijker te laten zien wat er mogelijk is met wetenschap en technologie in de praktijk.

Je kunt virtueel op een hoverboard vliegen, wandelen in het bos en een kijkje nemen in het laboratorium. In de film “Hello, Robot” maak je een wandeling met een robot hond die gemaakt werd door Boston Dynamics Lab.

Robot2

De vierde dimensie

Om de films extra impact te geven worden ze niet alleen vertoond met VR headsets maar ook in een mini-theater waar maximaal enkele tientallen personen in passen.

In dit theater wordt gebruik gemaakt van elementen als water en wind om je helemaal in de presentatie te brengen. GE vindt het belangrijk om je een gevoel van empathie te geven, en de kijker niet geheel af te sluiten van de buitenwereld.

 

Educatie wordt spannend

De film “You Can’t Fight Fire with Fire” behoort tot de serie “Unimpossible Missions” die weer onderdeel uitmaken van de “The Possible” documentaire serie. In deze korte filmpjes van twee minuten krijg je een spectaculaire 360 graden video te zien, kort maar krachtig. Met 360 graden toepassingen hoeft educatie helemaal niet saai te zijn, GE en Within bewijzen dit.

 

https://youtu.be/9mpwHDIloXA