De Garmin VIRB 360 is GoPro te snel af

Onlangs kwam GoPro met de aankondiging dat ze aan het einde van 2017 een 360 graden panorama camera op de markt zullen brengen. Voorheen was het al mogelijk om GoPro camera’s te gebruiken in “rigs” zoals de Google Jump en de GoPro Omni, waarin meerdere camera’s tegelijkertijd opnames maken die later aan elkaar gelast worden. Hoewel er al meerdere actiecamera’s te koop zijn zoals de Kodak PixPro 360 4K en de Nikon KeyMission 360 is er nog absoluut ruimte voor verbetering.

De lat is nu door Garmin een flink stuk hoger gelegd met de VIRB 360 graden sportcamera. Als je van extreme sporten houdt, en die graag in 360 graden wilt vastleggen moet je zeker verder lezen voor alle details over de nieuwe Garmin VIRB 360. Of je kunt een 360 graden video laten maken.

 

Garmin gaat verder dan GPS

Het merk Garmin is een bekende naam in zowel de luchtvaart als bij de sportieve consument. Garmin producten worden vaak gebruikt voor navigatie doeleinden, daarnaast maken ze ook sporthorloges. Met de VIRB 360 begeeft Garmin zich op de markt van sportcamera’s die panorama opnames kunnen maken, daarbij ligt de nadruk vooral op gebruiksgemak.

 

https://youtu.be/C60Dm3hj1qk

 

Een “slimme” camera met Augmented RealityVirb3

Bij de meeste camera’s mag je al blij zijn als er een datum en tijdfunctie is ingebouwd, bij de VIRB wordt er nog veel meer data verzameld zoals snelheid, hoogte, GPS locatie, G-krachten en het aantal rondes die je op een baan maakt. Met de speciale app kun je deze data op meerdere manieren in beeld brengen met getallen en metertjes voor een Augmented Reality effect.

Je kunt achteraf precies bepalen welke informatie over het videobeeld wordt gelegd.

 

Kleine krachtpatser

Met twee lenzen die samen een beeld van 5.7K kunnen opnemen en vier microfoons heb je meer dan voldoende kwaliteit voor goede panorama opnames met ruimtelijk geluid. Daarnaast is er een zeer effectieve digitale beeldstabilisatie aan de software toegevoegd wat met actievideo erg goed van pas komt. De resolutie wordt met 4K dan wel een stukje lager. De realtime stitching om de beelden van de twee lenzen aan elkaar te lassen is opvallend goed, de behuizing is waterdicht met verwisselbare lenzen mocht je iets te wild omgaan met je camera. Je kunt overigens ook “platte” groothoek opnames maken met een resolutie van 1080p.

 

https://youtu.be/m-YsMLUaYg4

 

Gebruiksgemak boven alles

Virb2Je kunt de camera bedienen via het ingebouwde LCD paneel, het is ook mogelijk via de mobiele app te werken. Er is daarnaast Garmin PC software te downloaden voor meer controle achteraf. Via een ad-hoc wifi verbinding kun je de beelden automatisch kopiëren naar jouw mobiele apparaat, dan zul je de opnames niet kwijtraken als de camera het begeeft of verloren raakt.

Uiteraard zijn er volop accessoires verkrijgbaar, met een standaard aansluiting voor statieven en andere accessoires kun je de camera naar wens uitbreiden.

 

GoPro, maak je borst maar nat!

De specialist op het gebied van sportcamera’s heeft het de laatste tijd niet bepaald makkelijk gehad. De populaire HERO serie wist niet voldoende te vernieuwen, de strijd met DJI om de koning van drone camera’s van de troon te stoten is niet gelukt, en Google is met hun 360 graden camera rig een nieuwe samenwerking aangegaan met YI in plaats van GoPro. Met andere woorden; ze kunnen wel een succes gebruiken. Dan moeten ze wel heel goed kijken naar de camera die Garmin nu op de markt heeft gebracht met het prijskaartje van 800 dollar.

Dat is duurder dan een normale GoPro, en ook duurder dan de nieuwe Kodak PixPro Orbit360, maar dan krijg je wel een waterdichte camera met een ongeëvenaarde registratie van data. Liefhebbers van extreme sporten gaan een mooie tijd tegemoet en kunnen zelf een vr video maken.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!