Fove

De meeste VR brillen registreren de beweging van je hoofd. Door je hoofd en je lichaam in de ruimte te bewegen kun je rondkijken in een virtuele omgeving. Fove voegt daar een nieuwe dimensie aan toe door de beweging van jouw pupillen te registreren. Met hun Kickstarter project willen ze deze technologie snel naar het publiek brengen.

It’s all in the eyes

Fove is in staat om de beweging van je pupil te registreren. Daarmee weet de software precies waar de aandacht van de kijker is. Als je bij een spel naar een karakter op de voorgrond kijkt zie je het karakter scherp en de achtergrond wordt wazig, net als de werking van je ogen in het echte leven. Kijk vervolgens naar de achtergrond en de focus zal veranderen. Dat is een natuurlijke manier van kijken waarmee de ervaring intenser wordt en de beruchte problemen van misselijkheid bij het bekijken van VR worden veel minder.

Technische specificaties

De Fove heeft een nauwkeurigheid van 1/20ste graad oogtracking, een 100 graden beeld met een 5.8 inch display en er is een SDK om spellen eenvoudig te laten werken met deze virtual reality-bril. De verversingssnelheid zal minimaal 60fps zijn, uitgerust zijn met een USB 3.0 poort en ongeveer 400 gram gaan wegen. De snelle beslissers kunnen via Kickstarter voor 375 dollar de bril bestellen.

Fove

Nieuwe mogelijkheden

Zelf spreken de ontwikkelaars van de derde generatie, na het kijken in 360 graden en voorwerpen manipuleren in de virtuele wereld wordt het mogelijk een interactieve en emotionele ervaring te beleven. Als de software weet waar je naar kijkt kan de ervaring compleet anders worden. In de reclamewereld wordt al jarenlang gebruik gemaakt van eye-tracking om te registreren waar de consument naar kijkt op een televisiescherm. En met de fotocamera van Lytro kun je een foto achteraf scherpstellen en het gewenste deel van het beeld benadrukken. Fove gaat deze technologie nu in hun VR bril verwerken en daarmee bieden ze een heel innovatieve aanvulling op de groeiende markt van Virtual Reality.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!