Feesten met Pokémon GO

Op 6 juli 2017 wordt het spel Pokémon GO één jaar oud. Met 750 miljoen downloads mag dit smartphone spel gerust als mega succes worden bestempeld. Het was ook de “killer app” die Augmented Reality nodig had, het vorige spel van Niantic dat onder de naam “Ingress” te spelen was, wist lang niet zo’n groot publiek te bereiken. De ontwikkelaars van Pokémon GO gaan niet op hun lauweren rusten en hebben weer nieuwe plannen om voort te bouwen op het succes van dit AR spel.

Van hype naar trend

Van de 750 miljoen downloads in een jaar tijd werden de eerste 500 miljoen in de eerste twee maanden gerealiseerd. Daarmee zijn de download cijfers weliswaar sterk gedaald, toch werd enkele maanden geleden door Niantic bekend gemaakt dat er zo’n 65 miljoen actieve gebruikers per maand zijn. Dat betekent dat Pokémon GO wel degelijk nog steeds succesvol is. Go2

Verjaardagsfeestje voor Pikachu en vrienden

De zomermaanden worden door de Pokémon Company en Niantic gebruikt om allerlei evenementen te organiseren, zowel via de virtual reality app als in het echte leven. De kick-off van het feestseizoen vond plaats op 13 juni met het “Solstice Event” met nadruk op de Vuur en IJs variaties van Pokémon. Speler kunnen extra XP punten verdienen door Poké Balls nauwkeurig te gooien, ook gaan de Lucky Eggs in de aanbieding. Een update zal opties toevoegen om in groepen te spelen. Op 22 juli zal het eerste officiële Pokémon GO evenement plaatsvinden in Chicago. In augustus zal er in Yokohama een “Pikachu Outbreak” evenement georganiseerd worden. In Europa kun je terecht bij Unibail-Rodamco winkelcentra voor speciale evenementen. In Nederland kun je terecht in Almere, Amsterdam, Zoetermeer en Leidschendam.

Pokémon GO met ARKit

Apple heeft onlangs de nieuwe ARKit geïntroduceerd, een software platform waarmee ontwikkelaars de middelen in handen krijgen Augmented Reality functionaliteit toe te voegen aan hun iOS apps. Uiteraard gaat Pokémon GO hier ook gebruik van maken. Er zal een nieuwe AR Playground Mode komen waarmee je met de verzameling Pokémon die je hebt gevangen kunt spelen. In de demo waren de graphics nog niet perfect, de Pokémon kunnen elkaar niet aanraken en je kunt nog geen acties uitvoeren. Wel is de tracking verbeterd met als uiteindelijk doel een Augmented Reality ervaring te bieden die veel nauwkeuriger zal zijn. ARKit heeft ook ondersteuning voor Unity en de Unreal Engine waarmee veel mooiere beelden mogelijk zijn dan voorheen. Het is niet duidelijk of Pokémon GO hier gebruik van zal maken.

Duck SeasonGo1

De karakters van Pokémon zijn onlosmakelijk verbonden met Nintendo. Hoewel de nieuwe Nintendo Switch op dit moment geen enkele vorm van Virtual Reality biedt springt ontwikkelaar Stress Level Zero in op de nostalgie van klassieke spellen met Duck Season. Dit spel voor de HTC Vive is een “hommage” aan Duck Hunt, het beroemde spel voor de NES. In het verhaal ben je een kind die in 1988 eenden uit de lucht schiet. In dit spel is de bekende hond met de gemene lach een seriemoordenaar geworden in een hondenpak. Nee, dit is duidelijk geen spel van Nintendo. Het spel zal net als het origineel met een “Blaster” pistool geleverd worden die werkt op basis van de Vive motion controller.

Klassieke spellen krijgen een nieuw leven dankzij Virtual Reality en Augmented Reality, dit werd al duidelijk tijdens de E3 conferentie waarbij spellen als Doom en Fallout eveneens in een nieuw VR jasje werden gestoken.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!