Facebook wordt sociaal in VR

In april dit jaar gaf Facebook al een demonstratie van hun Virtual Reality toepassingen binnen nert bekende sociale netwerk. Nu laten ze meer mogelijkheden zien, ze tonen hun visie voor een sociale toekomst in VR waar mensen over de hele wereld met elkaar verbonden worden. Ga met je vrienden onder de zeespiegel, of breng samen een bezoek aan Mars.

Nieuw uiterlijk, meer mogelijkheden

fb1De avatars, de poppetjes die jouw digitale gestalte vormgeven, zijn wat aangepast. Mark Zuckerberg, directeur van Facebook, vond zijn Avatar lijken op een jonge Justin Timberlake.

Hij maakt vervolgens verbinding via live videochat in Facebook Messenger binnen de virtuele omgeving. Met Oculus Touch worden nauwkeurige handbewegingen mogelijk, dat werd gedemonstreerd door een kaartspel te spelen, een potje te schaken en met zwaarden te vechten.

Facebook en Oculus

fb3Het VR bedrijf Oculus werd enkele jaren geleden gekocht door Facebook. De social media website laat Oculus grotendeels met rust, ze tonen wel veel belangstelling voor VR technologie.

Zo waren ze er vroeg bij met de ondersteuning van panorama video, uiteraard ook voor commerciële toepassingen. Mark Zuckerberg is een groot voorstander van VR technologie, en Facebook heeft diepe zakken.

Parties and Rooms

fb2Ondertussen gaat Oculus zelfstandig ook verder met sociale functionaliteit voor de Rift en de Gear VR. Parties en Rooms worden de nieuwe ontmoetingsplekken voor maximaal acht vrienden.

Samen kunnen ze kletsen, spelletjes  spelen,  naar muziek luisteren en (Facebook) video’s bekijken. Oculus biedt de technologie aan als API waarmee ook andere ontwikkelaars deze functionaliteit toe kunnen voegen.

Voor Gear VR en Oculus Rift

De Samsung Gear VR zal dit jaar nog deze sociale apps krijgen, Rift gebruikers moeten wachten tot begin 2017. Het komt vaker voor dat Oculus apps eerst verschijnen op het Gear VR platform en later naar de Rift komen, bijvoorbeeld Minecraft en NextVR. Het is niet bekend of Rooms en Parties de bestaande app Oculus Social Beta zal vervangen.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!