Bestuur een Drone met een Cardboard

Iedereen heeft vroeger papieren vliegtuigjes gevouwen. Niet elke creatie vloog even ver, het waren die onverwacht succesvolle vluchten die je altijd zullen bijblijven.

Met vliegende drones zoals die van DJI is het papieren vliegtuigje vervangen door een high tech precisie instrument, heel mooi maar de charme is een beetje verdwenen. Wellicht is de PowerUp Paper Airplane VR iets voor jou; een papieren vliegtuig met camera en VR besturing.

 

Van Kickstarter naar Amazon

Dit project van PowerUp begon als Kickstarter campagne met 2537 backers en een opbrengst van $492.204. Niet slecht voor een papieren vliegtuig. Nu kun je voor 199 dollar je eigen set bestellen via Amazon. Wat krijg je voor dit bedrag?

  • Een vouwvliegtuig van carbon vezel
  • Een kleine videocamera
  • Een ingebouwde accu voor tien minuten vliegtijd
  • Een draadloze Wifi verbinding met een bereik van 300ft
  • Een snelheid tot maximaal 20 MPH
  • Een app voor iOS en Android
  • En een zwarte Cardboard houder met opdruk

Smartphone

Je moet eerst het vliegtuigje en de Cardboard houder vouwen. Je bevestigt de Wifi module op het vliegtuigje en je installeert de app op je smartphone. Gooi het vliegtuigje in de lucht en bestuur deze door je hoofd te bewegen. Je ziet direct het beeld via het smartphone scherm.

 

Leuk speeltje, niet meer

https://youtu.be/M5GnP3xViE4

 

Voor 199 dollar koop je speelgoed voor een volwassen kind, verwacht geen professionele drone camera. Dat is ook niet het concept, de low tech uitstraling is bewust en brengt het kind weer naar boven.Plane

De VR claim is enigszins overdreven en zelfs wat misleidend. De camera is geen panorama camera, het is slechts een groothoek mini camera.

Sturen met je hoofd is wel een leuke feature, hoewel je met de standaard schermbesturing waarschijnlijk meer controle houdt over het vliegtuig.

De PowerUp FPV Paper Airplane VR Drone Model Kit is leuk speelgoed maar daarmee is alles gezegd. De prijs ligt vrij hoog aangezien je voor enkele tientjes een budget drone kunt kopen.

De Google Cardboard met print ziet er leuk uit, maar je kunt misschien beter een persoonlijke Cardboard laten drukken.

Als cadeau is deze Drone zeker welkom, als investering kun je het beter laten schieten, of vliegen in dit geval…

Wil je meer weten over de mogelijkheden over een Google Cardboard bedrukken? Lees dan hier meer.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!