De bedenker van Pong vindt Arcades opnieuw uit

Nolan Bushnell is voor een groot deel verantwoordelijk voor de manier waarop we tegenwoordig computerspellen spelen. Hij richtte in 1972 het bedrijf Atari op. Na het zien van de Magnavox Odyssey spelcomputer zag hij de potentie van computerspellen in de Arcade. Uit dit idee ontstond de legendarische Arcade kast Pong.

Na tientallen jaren en vele bedrijven later stapt Bushnell in de virtuele wereld met Modal VR.

 

Modal is Pong voor VRBushnell

Volgens Bushnell bevindt Virtual Reality zich momenteel in de “Pong” fase. Het prille begin waarin er veel potentie bestaat, maar de “killer app” voor VR is er nog niet. Modal VR is niet bedoeld als individuele thuis ervaring, de technologie achter de Modal VR headset en het draadloze systeem richt zich juist op competitie en ruimte, heel veel ruimte.

 

Mythic Combat

https://youtu.be/sXAGEEbJaEU

De promotievideo voor Mythic Combat laat zien waar het Modal VR systeem voor geschikt is. Actie spellen met meerdere spelers in een grote ruimte. Dit is in lijn met de Atari Arcade ervaring van vroeger. Hoewel Bushnell als medeoprichter te boek staat is Jason Crawford de feitelijke oprichter van dit bedrijf.

Screen

Volgens hem moet de headset duurzaam genoeg zijn voor een kind van elf die in de Arcade wild tekeer gaat. Het systeem is draadloos en sociaal.

 

Social Gaming

De VR Arcade ervaring is niet nieuw, bedrijven als The Void en Zero Latency hebben al diverse VR Arcades ingericht en spellen ontwikkeld. Het is niet duidelijk welke technologie Modal VR gebruikt, en hoe ver de ontwikkeling op dit moment is. Net als de concurrentie is samen spelen een absolute voorwaarde, gebruik van een grote ruimte speelt ook een belangrijke rol.

Voor Virtual Reality inzetten op events kan Modal VR heel interessant zijn, er is wel al behoorlijk wat concurrentie in deze industrie.

 

Gaat Bushnell gelijk krijgen?

Nolan Bushnell staat vooral bekend om Atari en Pong, de meeste mensen kunnen niet zomaar één van de tientallen andere initiatieven van Bushnell voor de geest halen. Zijn Wikipedia pagina is nog niet bijgewerkt met Modal VR. Er wordt wel verwezen naar BrainRush, een bedrijf in educatieve software.

Is Modal VR het bedrijf dat Virtual Reality net zo populair gaat maken als de Arcades vroeger, of is het een ambitieus initiatief dat als een kaars zal uitdoven?

Pong