Baidu wil de koning worden van Virtual Reality

In Nederland zoeken de meeste mensen informatie via Google, in China zoeken ze met Baidu. Dit bedrijf is buiten China nauwelijks bekend, terwijl het een bedrijf is met vele diensten en een miljardenomzet op jaarbasis. Net als Google kijkt Baidu ook steeds naar nieuwe technologieën om hun dienstenpakket verder mee uit te breiden. Daarbij leggen ze momenteel behoorlijk wat nadruk op Artificial Intelligence en Augmented Reality. Gaan we daar hier ook iets van merken?

Ar

Hologrammen van 8i

https://youtu.be/sj9RwWP61MY

Baidu heeft flink geïnvesteerd in 8i, een bedrijf dat een soort hologrammen maakt van mensen en objecten door deze vanuit meerdere I8camerastandpunten vast te leggen. Door deze beelden te combineren met Augmented Reality kun je opvallende films maken. Hoewel het in de videoclip niet helemaal duidelijk te zien is wordt het object ook gedraaid met de camera. Dat kan normaal gesproken alleen met computerbeelden, de technologie van 8i maakt het mogelijk dit effect te creëren met videobeelden.

 

Alleen voor Tango

De Holo app die werkt op basis van de 8i hologrammen is momenteel alleen verkrijgbaar voor toestellen die Tango ondersteunen zoals de Phab Pro 2. Er zijn momenteel nog slechts weinig toestellen die werken met Tango, een project van Google dat een dieptescan kan maken van de omgeving. De app is aan de oppervlakte niet meer dan een leuk speeltje, de technologie die erachter schuil gaat is wel erg indrukwekkend en ook veelbelovend. Je kunt hiermee bijvoorbeeld echte acteurs in een virtuele omgeving plaatsen.

Holo (1)

Net zoals Google investeert Baidu ook actief in nieuwe technologieën. VR applicaties en games laten maken is een belangrijke bedrijfsstrategie geworden. En net als Google zit hier uiteraard ook een commerciële doelstelling achter. Gaan we deze apps en producten ook zien buiten China? Het bedrijf opereert internationaal dus het is mogelijk.