Bahubali 2 pakt VR video groots aan

Je kunt 360 graden video’s laten maken om een showroom te laten zien, of onder water de oceaan te tonen. In India hebben ze grotere ambities. De film Baahubali was een wereldwijd succes (vooral in India), Baahubali 2 is een complete VR film die door hetzelfde productieteam wordt gemaakt. Het is niet zomaar een 360 graden promotiefilm voor Baahubali maar een op zichzelf staande film die voortborduurt op de Baahubali saga.

 

Sword of Baahubali

Er werd kosten nog moeite bespaard om van deze VR productie een waar meesterwerk te maken. Voor de techniek werd nauw samengewerkt met Radeon Pro Graphics, de BB360cc camera werd gebruikt in combinatie met de stitching software van Loom. De film wordt in 300 theaters door India verspreid via Oculus Rift en HTC Vive headsets. Het idee voor deze VR productie kwam van AMD.

 

Speciale CardboardSmartphone (1)

Ook thuis kun je alvast genieten van deze productie. Er is een speciale Baahubali Cardboard ontworpen in de stijl van de film. Het doel van de Cardboard filmpjes is vooral om de interesse te wekken voor de cinema ervaring. Tot op heden werden VR films als los medium gezien, Baahubali richt zich duidelijk op dezelfde markt als de reguliere films.

 

De toekomst van filmproductie

We zien steeds vaker dat 360 graden films gemaakt worden ter promotie van een film of televisieserie. Daarnaast zijn er ook specifieke VR films, vaak korte producties. Projecten als Baahubali VR brengen traditionele cinema en VR films dichter bij elkaar, net zoals kleur en geluid voorheen geïntroduceerd werden. Steeds meer bekende filmmakers experimenteren met dit nieuwe medium, de kwaliteit wordt steeds hoger. Niet alleen in termen van techniek, met name het vertellen van verhalen waarbij de kijker vrij kan rondkijken wordt steeds verfijnder.

Camera

Misschien wordt het tijd voor een Fast & Furious film in 360 graden? Regisseur Justin Lin heeft al ervaring met “Help!”, een 360 graden film die hij heeft gemaakt voor Google Spotlight.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!